Välkommen till Winarve Karlsson.

”Kvällarna och nätterna vid Ålarve lades till ett pärlband. Ett skimmer av drömmar och tankar, fantasier om gårdens användning och hur livet skulle kunna bli där. Den stora verandan bjöd till djupa diskussioner när stjärnorna täckte hösthimlen och månen speglade sig i det gamla plåttaket på lagårn.

Det var här vi skulle leva vårt liv tillsammans och det dröjde inte länge förrän vi var överens om att det var vi två som hörde ihop.”


”Med armarna hårt om varandra, med näsan mot vårsolen vid trädgårdsbordet om morgonen, med längtande kroppar i månens sken i vinternatten. Med uttalade drömmar i ord som gömmer sig i den flämtande ljuslågan från fotogenlampan. Och med en morgonsol som envist stiger upp över gården och väcker oss alldeles för tidigt mitt i sommaren.”


”Det var där i den gamla trädgården som vår kärlek en gång spirade och det är där vi alltid hittar tillbaka till varandra när livet och vardagen drar iväg med oss”.

Utdrag ur boken ”Längre fram”.


Ålarve är den gamla gården i Rone som Kent köpte år 1997. Det var den som förde oss samman och som vi vårdar ömt även om vi sällan får tid att vara där.

Det händer att vi hyr ut boningshuset, sommartid.

Det finns ett utedass och varmt/kallt vatten i källaren och en provisorisk dusch. Men i huset finns inget vatten draget än.Foto: Tommy Söderlund